Hyppää sisältöön

Mikä on VIGOR-hanke?

VIGOR | Tervettä elinvoimaa -hanke on STEA:n rahoittama ja osa Sosped-säätiön toimintaa. Hanke edistää ulkomaalaistaustaisten seksuaaliterveyttä pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Kajaanissa. Ulkomaalaistaustaisilla tarkoitamme arabian, darin, kurdin, persian ja somalin kieliryhmien edustajia.

Hankkeen aikana:

VIGOR on englantia ja tarkoittaa
elinvoimaa, energiaa ja tarmoa.

VIGOR-mentorit

Mentoreita koulutetaan muun muassa seksuaalioikeuksista, seksuaalikasvatuksesta, mielenterveydestä, rintojen omatarkkailusta, syöpäseulonnoista, eturauhassyövästä, raskaudesta, vaihdevuosista, ehkäisystä, seksitaudeista, sukupuolirooleista ja väkivallan eri muodoista. Koulutus on 27 tunnin eli 1 op mittainen.

Koulutetut mentorit vievät tietoa seksuaaliterveydestä oman kieliryhmänsä edustajille. He käyvät myös mentoroinnin ja oman kulttuurinsa kokemusasiantuntijoina keskustelua ammattilaisten kanssa. Arvostamme mentoreiden osaamista, minkä vuoksi mentorit saavat rahallisen palkkion.

Ulkomaalaistaustaisten seksuaaliterveyttä yhdessä ja kunnioittavasti edistäen.

Seksuaaliterveyden edistämistä kohderyhmässämme

VIGOR-hankkeen aikana kokeilemme muitakin tapoja edistää seksuaaliterveyttä hankkeen kohderyhmän keskuudessa muun muassa VIGOR-vessojen ja #VIGORtalk-projektien avulla.

Kohderyhmänä ammattilaiset

VIGOR-hankkeen toisena kohderyhmänä ovat ammattilaiset, jotka työskentelevät ulkomaalaistaustaisten kanssa seksuaaliterveyden edistämisen parissa. Järjestämme ammattilaisille koulutuksia tarpeiden ja toiveiden mukaan ja tuotamme materiaaleja aiheista, joissa niille on kysyntää.

Ammattilaiset voivat myös tilata VIGOR-mentorin puhumaan koulutuksiinsa tai tilaisuuksiinsa seksuaalisuuden puheeksiottamisesta monikulttuurisissa konteksteissa.


Ehdota, ideoi!

Onko sinulla on VIGORille ehdotuksia tai ideoita? Haluamme, että toimintamme kuvastaa kohderyhmämme toiveita, ja siksi otamme mielellämme ideasi vastaan.

Lähetä ideasi, ehdotuksesi tai kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen tiina.alakarppa@sosped.fi !