Hyppää sisältöön

Mikä on VIGOR?

VIGOR on englantia ja tarkoittaa elinvoimaa, energiaa ja tarmoa

VIGOR | Tervettä elinvoimaa -hanke on STEA:n rahoittama ja osa Sosped-säätiön toimintaa. Hanke edistää ulkomaalaistaustaisten seksuaaliterveyttä pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Kajaanissa.

Hankkeen aikana koulutetaan mentoreita arabian, darin, kurdin, persian ja somalin kieliryhmistä. Mentoreita koulutetaan muun muassa seksuaalioikeuksista, seksuaalikasvatuksesta, mielenterveydestä, rintojen omatarkkailusta, syöpäseulonnoista, eturauhassyövästä, raskaudesta, vaihdevuosista, ehkäisystä, seksitaudeista, sukupuolirooleista ja väkivallan eri muodoista.

Koulutetut mentorit vievät tietoa seksuaaliterveydestä oman kieliryhmänsä edustajille. He käyvät myös oman kulttuurinsa asiantuntijoina keskustelua ammattilaisten kanssa. Arvostamme mentoreiden osaamista, minkä vuoksi mentorit saavat rahallisen palkkion.

Ulkomaalaistaustaisten seksuaaliterveyttä yhdessä ja kunnioittavasti edistäen

VIGOR-hankkeen aikana kokeilemme muitakin tapoja edistää seksuaaliterveyttä hankkeen kohderyhmän keskuudessa muun muassa VIGOR-vessojen ja #VIGORtalk-projektien avulla.

VIGOR-hankkeen toisena kohderyhmänä ovat ammattilaiset, jotka työskentelevät ulkomaalaistaustaisten kanssa seksuaaliterveyden edistämisen parissa. Järjestämme ammattilaisille koulutuksia tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ammattilaiset voivat myös tilata VIGOR-mentorin puhumaan koulutuksiinsa tai tilaisuuksiinsa seksuaalisuuden puheeksiottamisesta monikulttuurisissa konteksteissa.

Ehdota, ideoi!

Onko sinulla on VIGORille ehdotuksia tai ideoita? Haluamme, että toimintamme kuvastaa kohderyhmämme toiveita, ja siksi otamme mielellämme ideasi vastaan.

Lähetä ideasi, ehdotuksesi tai kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen tiina.alakarppa@sosped.fi !