Hyppää sisältöön

Mikä VIGOR-hanke?

VIGOR | Tervettä elinvoimaa -hanke (2018–2021) oli STEA:n rahoittama ja osa Sosped-säätiön toimintaa. Hankkeessa edistettiin ulkomaalaistaustaisten seksuaaliterveyttä pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Kajaanissa. Ulkomaalaistaustaiseen kohderyhmäämme kuuluivat arabian, darin, kurdin, persian ja somalin kieliryhmien edustajia.

Hankkeen aikana:

VIGOR on englantia ja tarkoittaa
elinvoimaa, energiaa ja tarmoa.

VIGOR-mentorit

Mentoreita koulutettiin muun muassa seksuaalioikeuksista, seksuaalikasvatuksesta, mielenterveydestä, rintojen omatarkkailusta, syöpäseulonnoista, eturauhassyövästä, raskaudesta, vaihdevuosista, ehkäisystä, seksitaudeista, sukupuolirooleista ja väkivallan eri muodoista. Koulutus oli 27 tunnin eli 1 op mittainen.

Koulutetut mentorit veivät tietoa seksuaaliterveydestä oman kieliryhmänsä edustajille ja kävivät keskustelua ammattilaistahojen kanssa. 

VIGOR-hankkeessa edistettiin ulkomaalaistaustaisten seksuaaliterveyttä yhdessä ja kunnioittavasti.

Seksuaaliterveyden edistämistä kohderyhmässämme

VIGOR-hankkeen aikana kokeiltiin muitakin tapoja edistää seksuaaliterveyttä hankkeen kohderyhmän keskuudessa muun muassa VIGOR-vessojen ja #VIGORtalk-projektien avulla.

Kohderyhmänä ammattilaiset

VIGOR-hankkeen toisena kohderyhmänä olivat ammattilaiset, jotka työskentelevät ulkomaalaistaustaisten kanssa seksuaaliterveyden edistämisen parissa. Järjestimme ammattilaisille koulutuksia tarpeiden ja toiveiden mukaan ja tuotimme materiaaleja aiheista, joissa niille koettiin tarvetta.


Yhteystiedot

Hankepäällikkö Tiina Alakärppä, tiina.alakarppa@sosped.fi