Hyppää sisältöön

Julisteet

Tyttöjen sukuelinten silpomista käsittelevät julisteet suomeksi ja somaliksi

VIGOR ja Amal ry ovat toteuttaneet suomen- ja somalinkielisiä materiaaleja, joissa käsitellään tyttöjen sukuelinten silpomista (Female Genital Mutilation, FGM) ja erityisesti sen äärimmäisintä muotoa infibulaatiota, jota esiintyy muun muassa Somaliassa. Julisteiden tarkoituksena on kannustaa silvottuja naisia avausleikkaukseen, ja ehkäistä perinteen jatkumista. Niitä voi hyödyntää valistustyön lisäksi myös puheeksiottamisessa.

Julisteet on suunnattu pääasiassa somaliyhteisöjen eri-ikäisille naisille ja miehille.

Julisteita on ollut tekemässä kaksi somalinaista: teksteistä vastaa äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitaja, ja kuvituksesta lähihoitaja / freelance-kuvittaja. Alta voit ladata julisteita itsellesi.

Nuorille naisille/tytöille:

Nuorille miehille/pojille:

Iäkkäämmille naisille:

Iäkkäämmille miehille:

Koko perheelle: Tyttösi on täydellinen


Ympärileikkauksen korjausleikkaus


Kuuntele äänitteet julisteista somaliksi

Seksuaalioikeudet -juliste
Seksuaalioikeudet suomeksi.

VIGOR-hankkeessa käytettiin näitä oikeusjulisteita toiminnan alussa. Tämän jälkeen olemme tehneet yhdessä mentoriemme kanssa uudet erityisesti VIGORin kohderyhmää huomioivat oikeuskuplat.

Katso eri kieliryhmien muita materiaaleja täältä.

VIGOR-vessojen seksuaalioikeudet

VIGOR-vessojen seksuaalioikeudet on koostettu yhdeksi julisteeksi. Seksuaalioikeuskuplien tekstit on suunniteltu Seksuaaliterveyden Maailmanjärjestö WAS:n seksuaalioikeuksien julistuksen ja Seteke:n selkokielisten seksuaalioikeuksien pohjalta. Halusimme tehdä teksteistä ja kuvista kohderyhmää puhuttelevia, minkä vuoksi tekstejä työstettiin yhdessä VIGOR-mentorien kanssa. 

Vigorvessan seksuaalioikeudet julisteena. Juliste on ladattavissa oheisesta pdf:stä.

Tämä sinun pitää tietää immenkalvosta, anatomiasta ja oikeuksista

Julisteet on käännetty koulutettujen VIGOR-mentoreiden kanssa yhteistyössä. Ruotsinkieliset julisteet on kääntänyt Kajsa Heselius, sosiaalityöntekijä, seksuaalineuvoja ja oppimateriaalin kustannustoimittaja (socialarbetare, sexualrådgivare och läromedelsredaktör).

Yleisjuliste anatomiasta

Suomeksi

Ruotsi

Persia / farsi

Dari

Arabia

Imetysjulisteet suomeksi ja somaliksi
Täysimetys on parasta ravintoa vastasyntyneelle (lyhyt kooste) / Naaska keligii oo ilmaha la siiyo waa lama huraan (war faah faahin kooban)

Täysimetys somali / suomi

Ehkäisyjulisteet suomeksi ja somaliksi

Ehkäisyjuliste somali / suomi