Hyppää sisältöön

VIGOR-vessat

Nykyään vessat ovat yksi harvoista paikoista, joissa saa olla yksin ja rauhassa. Tämän vuoksi keksimme viedä tietoa seksuaalioikeuksista juuri vessoihin – siellä jokainen voi rauhassa tutustua ja lukea materiaalia!

VIGOR-vessassa jokainen saa lukea seksuaalioikeuksista muiden katseilta piilossa, omalla äidinkielellään. Vessojen seinille kiinnitetään 8 eri oikeuksiin liittyvää kuvaa, ja eri kielillä tehtyjä puhekuplia kertomaan kyseisestä oikeudesta.

Puhekuplien tekstit on suunniteltu Seksuaaliterveyden Maailmanjärjestö WAS:n seksuaalioikeuksien julistuksen ja Seteke:n selkokielisten seksuaalioikeuksien pohjalta. Halusimme tehdä teksteistä ja kuvista kohderyhmää puhuttelevia, minkä vuoksi tekstit kävivät VIGOR-mentorien kommentoitavina ja mentorimme Huda Abdi teki jokaiseen oikeuteen liittyvät kuvitukset.

DIY eli tee-se-itse VIGOR-vessat!

Voit nyt ladata kuvat ja niihin liittyvät 8 puhekuplaa kuudella eri kielellä, tulostaa ne ja kiinnittää ne itse työpaikkasi vessojen seinille! VIGOR-vessoja on tähän mennessä tehty mm. oppilaitosten, monikulttuuristen toimintakeskusten ja nuorisotalojen WC-tiloihin.

VIGOR-vessojen yhteyteen voi laittaa myös muuta materiaalia. Olemme vieneet vessoihin oikeuksien lisäksi tietoa muun muassa ehkäisystä ja seksuaalisesta väkivallasta.

Ohjeet:

Katso video VIGOR-vessojen rakentamisesta!

Tulosta tästä ideoita ja ohjeita VIGOR-vessoihin!

Tulostettavat materiaalit:

3. Oikeus yksityiseen, turvalliseen ja hyvään intiimiin elämään 
5. Oikeus päättää lasten hankinnasta ja ehkäisystä

Katso myös seksuaalioikeuksia käsittelevä arabiankielinen video!

Videon on toteuttanut irakilaislähtöinen Waad, joka oli keväällä 2019 VIGOR-hankkeessa harjoittelussa.

Anna palautetta