Hyppää sisältöön

VIGOR-vessat

Nykyään vessat ovat yksi harvoista paikoista, joissa saa olla yksin ja rauhassa. Tämän vuoksi keksimme viedä tietoa seksuaalioikeuksista juuri vessoihin – siellä jokainen voi rauhassa tutustua ja lukea materiaalia!

VIGOR-vessassa jokainen saa lukea seksuaalioikeuksista muiden katseilta piilossa, omalla äidinkielellään. Vessojen seinille kiinnitetään 8 eri oikeuksiin liittyvää kuvaa, ja eri kielillä tehtyjä puhekuplia kertomaan kyseisestä oikeudesta.

Puhekuplien tekstit on suunniteltu Seksuaaliterveyden Maailmanjärjestö WAS:n seksuaalioikeuksien julistuksen ja Seteke:n selkokielisten seksuaalioikeuksien pohjalta. Halusimme tehdä teksteistä ja kuvista kohderyhmää puhuttelevia, minkä vuoksi tekstit kävivät VIGOR-mentorien kommentoitavina ja mentorimme Huda Abdi teki jokaiseen oikeuteen liittyvät kuvitukset.

DIY eli tee-se-itse VIGOR-vessat!

Voit nyt ladata kuvat ja niihin liittyvät 8 puhekuplaa kuudella eri kielellä, tulostaa ne ja kiinnittää ne itse työpaikkasi vessojen seinille! VIGOR-vessoja on tähän mennessä tehty mm. oppilaitosten, monikulttuuristen toimintakeskusten ja nuorisotalojen WC-tiloihin.

VIGOR-vessojen yhteyteen voi laittaa myös muuta materiaalia. Olemme vieneet vessoihin oikeuksien lisäksi tietoa muun muassa ehkäisystä ja seksuaalisesta väkivallasta.

Ohjeet:

Katso video VIGOR-vessojen rakentamisesta!

Tulosta tästä ideoita ja ohjeita VIGOR-vessoihin!

Tulostettavat materiaalit:

3. Oikeus yksityiseen, turvalliseen ja hyvään intiimiin elämään 
4. Oikeus solmia ja purkaa ihmissuhteita
5. Oikeus päättää lasten hankinnasta ja ehkäisystä

Katso myös seksuaalioikeuksia käsittelevä arabiankielinen video!

Videon on toteuttanut irakilaislähtöinen Waad, joka oli keväällä 2019 VIGOR-hankkeessa harjoittelussa.

Anna palautetta