Hyppää sisältöön

VIGOR-vessat

VIGOR-vessoissa voit lukea seksuaalioikeuksista rauhassa


Vessoissa jokainen saa olla yksin ja rauhassa muiden katseilta. Tämän vuoksi päätimme viedä tietoa seksuaalioikeuksista juuri vessoihin – paikkaan, jossa jokainen voi rauhassa tutustua materiaaleihin!

VIGOR-vessassa jokainen saa lukea seksuaalioikeuksista omalla äidinkielellään. Vessojen seinille kiinnitetään 8 eri oikeuksiin liittyvää kuvaa, ja eri kielillä tehtyjä puhekuplia kertomaan kyseisestä oikeudesta.

Puhekuplien tekstit on suunniteltu Seksuaaliterveyden Maailmanjärjestö WAS:n seksuaalioikeuksien julistuksen ja Seteke:n selkokielisten seksuaalioikeuksien pohjalta. Halusimme tehdä teksteistä ja kuvista kohderyhmää puhuttelevia, minkä vuoksi tekstejä työstettiin yhdessä VIGOR-mentorien kanssa. Kuvitukset ovat mentorimme Huda Abdin tekemät.Rakenna oma VIGOR-vessa!

Voit nyt ladata kuvat ja niihin liittyvät 8 puhekuplaa kuudella eri kielellä, tulostaa ne ja kiinnittää ne itse työpaikkasi vessojen seinille! VIGOR-vessoja on tähän mennessä tehty mm. oppilaitosten, monikulttuuristen toimintakeskusten ja nuorisotalojen WC-tiloihin.

VIGOR-vessojen yhteyteen voi laittaa myös muuta materiaalia. Veimme vessoihin oikeuksien lisäksi tietoa muun muassa ehkäisystä ja seksuaalisesta väkivallasta.

Ohjeet:


Tulostettavat materiaalit:

VIGOR-vessojen oikeuksista on myös koostettu juliste. Tulosta se täältä!


Katso myös seksuaalioikeuksia käsittelevä arabiankielinen video!

Videon on toteuttanut irakilaislähtöinen Waad, joka oli keväällä 2019 VIGOR-hankkeessa harjoittelussa.