Hyppää sisältöön

Projektit

VIGOR-vessat

Nykyään vessat ovat yksi niistä ainoista paikoista, joissa saa olla yksin ja rauhassa. Tämän vuoksi keksimme viedä tietoa seksuaaliterveydestä juuri vessoihin – siellä jokainen voi rauhassa tutustua ja lukea materiaalia sekä ottaa sitä myös mukaansa.

Mikä loistava keino tiedottaa hankkeemme kohderyhmää niinkin tärkeästä teemasta kuin seksuaaliterveys!

Ensimmäinen VIGOR-vessa tehtiin Newroz 21 -ravintolaan keväällä 2018. Käy lukemassa aiheeseen liittyvän blogi-kirjoitus Valistava vessareissu.

Loistavaa, rohkeaa, tärkeää! Yllätyin, ehkä muutkin. Tosi jees! <3

 Palaute VIGOR-vessasta

Asiasta pitäisi puhua enemmän ja olla yleisempi puheenaihe. Tieto on tärkeää, mutta ei aina tavoita oikeita henkilöitä 🙂

  Palaute VIGOR-vessasta

VIGOR-vessoja löytyy tällä hetkellä…

Turussa: Vamos Turun ja Yhdessä-yhdistyksen tiloista

Kajaanissa: Monikulttuurinen toimintakeskus Monikasta, Edukai Oy:n tiloista, Kainuun opiston tiloista ja asuntoloista, Kajaanin kaupungin maahanmuuttajapalveluiden tiloista, sekä Kuurnan nuorisotalosta.

Ensimmäisten VIGOR-vessojen teemana on ollut seksuaalioikeudet. Teemat tulevat vaihtumaan. Tietoa on tarjolla vessoissa suomen lisäksi kohderyhmiemme kielillä.

Taiteesta elinvoimaa

Art is the meeting ground of the world inside and the world outside

Elinor Ulman

Taiteesta elinvoimaa -kurssin tunneilla pidetään tietoisku päivän teemasta, rentoudutaan ja keskustellaan seksuaalisuudesta moninaisten taiteellisten menetelmien avulla.

Taiteen tekemisessä tavoitteena on löytää niin sanottu flow-tila. Psykologian professorin Mihaly Csikszentmihalyin mukaan flow-tilassa uppoudutaan niin syvälle tekemiseen, että ajan kulu unohtuu. Tämän syvän uppoutumisen myötä tulee positiivinen ja energinen olo.

Kun onnistutaan löytämään itselle mieluinen flow, muun muassa kehon hormonitoiminnassa tapahtuvat muutokset auttavat kehoa rentoutumaan. Rentoutuneessa flow-tilassa taas on mahdollista päästä käsittelemään seksuaaliterveysteemoja monesta eri näkökulmasta. Esimerkiksi vaikeasti sanoitettavien asioiden käsittely voi olla helpompaa. Kun päästään käsiksi näihin aiheisiin, voidaan paremmin ymmärtää itseämme ja edistää tämän myötä omaa hyvinvointiamme.

Kurssilla käytetään yksinkertaisia materiaaleja, joiden avulla pyritään löytämään lapsenomainen, intuitiivinen ja spontaani tapa tehdä taidetta. Sitä ei arvioida, eikä kurssilla muutenkaan tavoitella hienoa taidetta.

Ensimmäinen kurssi järjestettiin Vantaan Niceheartsin WahvaNainen-toiminnan afgaaninaisten ryhmässä kesällä 2018. Konsepti koettiin toimivaksi, ja osallistujien toiveestaan kurssi saa jatkoa syksyllä 2018.

Taiteesta elinvoimaa –pilottikurssin oppaan löydät täältä.

Myös syksyn kurssista on tulossa opas, joka julkaistaan loppuvuodesta. Sillä välin seuraathan Facebook-sivujamme, jossa kerromme kurssin kulusta ja valmiista oppaasta.

Pidän todella paljon mun käsistä. Vaikka elämä on ollut tosi raskasta ja paljon ikävää on tapahtunut, nämä kädet ovat aina jaksaneet kantaa.

Kurssilaisen kommentti

#VIGORtalk

#VIGORtalk on videoprojekti, jota toteutetaan arabiankielisten miesten parissa. Videoprojektin kuvaajana ja leikkaajana toimii irakilaislähtöinen Mutaz Al-Naaimi, jonka kanssa yhdessä ideoimme ja toteutamme videoita.

Ensimmäinen video kuvattiin kesällä 2018. Aiheena oli seksuaalioikeudet, joista miehet puhuivat arabian kielellä hyvin vapaasti. Kolmen tunnin keskustelusta leikattiin lyhyempi video, jota ammattilaisetkin voivat käyttää keskustelun avaajana. Keskustelun on suomentanut Joonas Maristo.

Ehdota, ideoi!

Sinun mielipiteesi on meille tärkeä. Haluamme, että toimintamme kuvastaa kohderyhmiemme toiveita.

Millaista toimintaa sinä toivoisit seksuaaliterveyden edistämiseksi? Onko sinulla ideoita, jotka haluaisit kertoa meille?