Hyppää sisältöön

#VIGORtalk

#VIGORtalk on projekti, jossa kohderyhmämme ääni pääsee kuuluviin eri muodoissa. VIGORin päätavoitteena on keskustelukulttuurin muutos, joten on erittäin tärkeää kuulla myös eri kieliryhmiin kuuluvia suomalaisia.

Ensimmäinen #VIGORtalk-projektin tuotos oli video, joka toteutettiin arabiankielisten miesten parissa. Videolla on otteita kolmen tunnin keskustelusta, jossa eri-ikäiset arabiankieliset miehet keskustelivat seksuaalioikeuksista. Video kuvattiin kesällä 2018, ja siinä miehet keskustelevat hyvin vapaasti, ilman mitään ennalta sovittua.

Videoprojektin kuvaajana ja leikkaajana toimi irakilaislähtöinen Mutaz Al-Naaimi, jonka kanssa yhdessä ideoimme ja toteutimme videon. Keskustelun on suomentanut Joonas Maristo.

Mentorien blogi

Osana #VIGORtalk-projektia mentorimme ja muut VIGORin toiminnassa mukana olevat ulkomaalaistaustaiset ihmiset saavat äänensä kuuluviin blogissamme. Tähän mennessä olemme julkaisseet kirjoituksia mm. tyttöjen ympärileikkauksia ympäröivästä keskustelusta, virtsankarkailusta, seksuaalioikeuksista, ehkäisystä ja synnytyksen jälkeisestä masennuksesta.

Lue mentorien muita blogitekstejä täältä!

Keskustelutilaisuudet

Kohderyhmämme pääsee myös ääneen järjestämissämme keskustelutilaisuuksissa. Ilmoitamme tänne, kun seuraavia keskustelutilaisuuksia on tulossa.

Onko sinulla idea, jonka haluaisit jakaa kanssamme? Anna äänesi kuulua ja ota yhteyttä:

liban.abdi@sosped.fi