Hyppää sisältöön

#VIGORtalk

#VIGORtalk toi monipuolisesti esiin kohderyhmän ääntä

#VIGORtalk:issa kohderyhmämme ääni pääsi kuuluviin videoissa, kirjoituksissa ja keskustelutilaisuuksissa. VIGORin päätavoitteena oli keskustelukulttuurin muutos, joten oli erittäin tärkeää kuulla myös eri kieliryhmiin kuuluvia suomalaisia. Tutustu alta erilaisiin tuotoksiin, jotka tuovat kohderyhmämme näkökulmia esiin.

Videoprojekti | Mentorien blogi


Videoprojektit


Keskustelua seksuaalioikeuksista

Ensimmäinen #VIGORtalk-projektin tuotos oli video, joka toteutettiin arabiankielisten miesten parissa. Videolla on otteita kolmen tunnin keskustelusta, jossa eri-ikäiset arabiankieliset miehet keskustelivat seksuaalioikeuksista. Video kuvattiin kesällä 2018, ja siinä miehet keskustelevat hyvin vapaasti, ilman mitään ennalta sovittua.

Videoprojektin kuvaajana ja leikkaajana toimi irakilaislähtöinen Mutaz Al-Naaimi, jonka kanssa yhdessä ideoimme ja toteutimme videon. Keskustelun on suomentanut Joonas Maristo.

Tyttöjen ympärileikkauksen puheeksiottaminen


Mentorien blogi

Osana #VIGORtalk-projektia mentorimme ja muut VIGORin toiminnassa mukana olevat ulkomaalaistaustaiset ihmiset saavat äänensä kuuluviin blogissamme. Julkaisimme kirjoituksia mm. tyttöjen ympärileikkauksia ympäröivästä keskustelusta, virtsankarkailusta, seksuaalioikeuksista, ehkäisystä, kuukautisista, kunniaväkivallasta ja synnytyksen jälkeisestä masennuksesta.