Hyppää sisältöön

Ammattilaisille

VIGOR-hankkeen yhtenä kohderyhmänä ovat ammattilaiset, jotka työskentelevät ulkomaalaistaustaisten seksuaaliterveyden edistämisen parissa. Seksuaaliterveys on herkkä aihe, josta puhuminen ulkomaalaistaustaisen asiakkaan kanssa voi olla haastavaa myös sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

VIGOR-hankkeessa haluamme madaltaa kynnystä keskustella seksuaaliterveyteen liittyvistä teemoista kielimuureista ja kulttuurieroista huolimatta.

Mikä on VIGOR-hanke?

Lue mitä kaikkea VIGOR-hankkeessa tehdään, mitkä ovat toiminnan tavoitteet ja tutustu tarkemmin mentorikoulutuksen sisältöihin.

Case-pankki

Esimerkkitapauksia ammattilaisten työn tueksi tai opettajille hyödynnettäväksi osana opetusta. Case-esimerkit on kerätty VIGOR-toiminnan aikana: osa esimerkeistä on tullut ammattilaisilta ja osa on VIGOR-mentoreiden kirjoittamia.

Materiaalit

VIGOR-hanke tuottaa runsaasti ilmaista ja kaikille avointa materiaalia. Tutustu materiaaleihin ja käytä niitä työsi tukena. Pyrkimyksenämme on reagoida ammattilaisten tarpeisiin ja toiveisiin tuottamalla yhdessä materiaaleja koulutettujen mentoreiden kanssa aiheista, joiden materiaaleille on kysyntää.

Ammattilaiskoulutukset

Täältä löydät kaikki tulevat koulutukset sekä voit lukea millaisista aiheista olemme jo kouluttaneet ammattilaisia.

”Seksuaaliterveys on aihepiiri, joka usein koetaan haasteelliseksi keskustella erityisesti maahanmuuttaja-asiakkaiden kanssa. Tästä syystä ammattilaisten osaamiseen, ammattitaitoon ja sensitiivisyyteen tulee kiinnittää huomiota ja luoda yhä enemmän mahdollisuuksia kouluttautua tällä saralla.”

Lainaus VIGORin teettämän kyselyn vastauksesta