Hyppää sisältöön

Ammattilaisille

Seksuaaliterveys on herkkä aihe, josta puhuminen ulkomaalaistaustaisen asiakkaan kanssa voi olla haastavaa myös sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. VIGOR-hankkeessa haluamme madaltaa kynnystä keskustella seksuaaliterveyteen liittyvistä teemoista kielimuureista ja kulttuurieroista huolimatta. Tuotimme materiaaleja ammattilaisten työn tueksi, ota ne ilmaiseksi käyttöösi!

Mikä on VIGOR-hanke?

Lue mitä kaikkea VIGOR-hankkeessa tehtiin, mitkä olivat toiminnan tavoitteet ja tutustu tarkemmin mentorikoulutuksen sisältöihin.

Case-pankki

Esimerkkitapauksia ammattilaisten työn tueksi tai opettajille hyödynnettäväksi osana opetusta. Case-esimerkit on kerätty VIGOR-toiminnan aikana: osa esimerkeistä on tullut ammattilaisilta ja osa on VIGOR-mentoreiden kirjoittamia.

Materiaalit

VIGOR-hanke tuotti runsaasti ilmaista ja kaikille avointa materiaalia. Tutustu materiaaleihin ja käytä niitä työsi tukena. Tuotimme materiaaleja ammattilaisten tarpeisiin yhdessä koulutettujen mentoreiden kanssa.


Koulutimme:

Kunnioittavaa keskustelua seksuaaliterveydestä ja itsemääräämisoikeiksista nuorten kanssa
1h, TEM

Islamin uskonnon ja kulttuurien vaikutus seksuaalineuvonnassa
3h, Väestöliiton ja Metropolian seksuaalineuvojien koulutus

Seksuaaliterveyttä sensitiivisesti yksin Suomeen tulleiden kanssa
3h, SOS-Lapsikylän ja ELY-keskuksen TUKENA-hanke

Koulutus seksuaalisuuden sensitiivisestä puheeksiottamisesta

Vaikeat teemat seksuaaliterveyden edistämisessä
Useita koulutuksia ammattilaisille

Vaikeat teemat ja kulttuurien vaikutus seksuaaliterveyden edistämisessä
(tarkempina aiheina: puheeksiotto, poikien ympärileikkaus, tyttöjen ympärileikkaus / sukuelinten silpominen, seksuaalisen halun puute ja eriparisuus, neitsyys)
Uusikaupunki, ammattilaiskoulutus


”Seksuaaliterveys on aihepiiri, joka usein koetaan haasteelliseksi keskustella erityisesti maahanmuuttaja-asiakkaiden kanssa. Tästä syystä ammattilaisten osaamiseen, ammattitaitoon ja sensitiivisyyteen tulee kiinnittää huomiota ja luoda yhä enemmän mahdollisuuksia kouluttautua tällä saralla.”

Lainaus VIGORin teettämän kyselyn vastauksesta